İş Kazası Tazminat Davası Ne Kadar Sürer?

İş Kazası Tazminat Davası Ne Kadar Sürer?

 

Bir iş yerinde işçinin görevi başındayken yaralanması ya da ölümü durumda işveren iş kazası tazminatı ödemek zorundadır. Bunun için maddi ve manevi iki türlü iş kazası tazminat davası açılabilir. Dava sürecinde işçiler için iş kazası tazminat davası ne kadar sürer, sorusuna cevap vereceğiz.  İş kazası sebebiyle açılan davaları sonuçlanma süresi 450 gün olarak yasalarla belirlenmiştir. Dava ortalama 15 ay içinde sona erecektir. 

 

İş Kazası Tazminat Davası Açma Süresi Nedir?

 

İş kazası tazminat davası açılması için belirli bir süre belirlenmiştir. Bu süreye zamanaşımı süresi adı da verilir. İş kazasının oluştuğu tarihten itibaren 10 yıl içinde dava açılabilir. Bu süre iş kazasından dolayı ortaya çıkan yaralanma ya da ölüm durumunda aynıdır. Ancak iş kazası yüzünden bir ceza davası görülebilir. Bu süreçte ceza davasının zamanaşımı süresi tazminat davası için de geçerli olacaktır.

Zamanaşımı süresinde bir de yaralanma durumunda maluliyet oranının kesin olarak tespit edilme süreci vardır. Bu süreçte zamanaşımının ne zaman başlayacağı merak edilir.  Bu durumda süre maluliyet durumunun kesin olarak belirlendiği son rapor tarihinden itibaren başlayacaktır.

 

İşçinin Maluliyet Tespiti

 

İşçinin maluliyet tespiti için öncelikle sigortalı kişinin iş kazası ve meslek hastalığının işveren tarafından 3 gün içinde SGK’ye bildirilmesi zorunludur. Bu süre iç kazasının öğrenildiği tarihten itibaren başlayacaktır. Sonrasında yapılan bildirimler üzerine işveren tarafından verilen vizite kağıdı ile aldığı sağlık kurulu raporu ile maluliyet oranı belirlenmektedir.

İşveren olayı iş kazası olarak kabul etmeyebilir. Bu durumda işçinin İş Kazasının Tespiti davası açması gerekecektir.  Olayın iş kazası olarak kabul edilmesinden sonra iş kazasında işçinin yaralanma oranı belirlenir.

 

İş Kazasında Hangi Davalar Açılır?

 

İş kazası sonrasında maddi ve manevi tazminat davaları açabilirsiniz. Maddi olarak açabileceğiniz davalar şöyledir;

 

  • İş kazası sonrasında yapılan tedavi giderleri
  • İş kazası sonrası belirli bir süre çalışılmadığı için ortaya çıkan maddi zarar
  • İş kazası sebebiyle sürekli iş göremezlik nedeniyle oluşan gelir kaybı
  • İŞ kazası sebebiyle ölüm durumunda yakınlarının açabileceği destekten yoksun kalma tazminatı

 

İşverenin iş yerinde gerekli önlemleri almaması durumunda işçinin vücut bütünlüğü zarara uğrayabilir. Bu durumda işçi ortaya çıkan elem, keder, manevi yıpranma gibi durumlar için  iş kazası manevi tazminat davası da açabilir.

Yorumlar

Parisa
2 yıl önce

Iş kazası

Yaklaşık 2 sene önce işyerimde yerler islak olduğu için ve kaygan zemin tabelasi konulmadığı için düştüm ve ayağımda 27 tane dikiş oldu, şuan dava açmayı düşünüyorum , mümkün mü?

Mümkün.

murat gunduz
2 yıl önce

iş kazası

merhaba öncelıkle kolay gelsın 2o19 da iş kazası gecırdım fakat davam hala devam edıyor iş goremzlık derefcem yuzde 8 geldı hesaplama nasıl olur 8 e gore merak ettım rıca edıyorumn cvp gelırse davanın son buldugu yıldakı asgarı ucrete goremı hesaplama olur

Kararın verileceği yıla ait asgari ücret hesabı dikkate alınarak Aktüerya bilir kişisi hesap yapacaktır.

Sinem
2 yıl önce

Üstünyer

Merhabalar iş kazası geçirdim fakat SGK’dan başvuru yaptım sonucunu nereden öğrene bilirim bilginiz varmı bu konu hakkında ?

Merhabalar. Geçmiş olsun. Başvuru yaptığınız kurumdan başvuru sonucunu öğrene bilirsiniz.

murat onhan
2 yıl önce

İş kazası

Benim davam bugün itibariyle 14 yıl ı geçti hâlâ sonuç yok kim 450gunde bitiriyormus acaba? %70 karşı taraf suçlu ama neredeyse davayı kaybedecem bu nasıl oluyor?

Bu hususu iki cümleyle anlamam mümkün değil takdir edersiniz ki. Nasıl ve ne için bu şekilde davanın seyrinin değiştiğini avukatınıza sormanız daha uygun olur.

Alpaslan Yıldırım
2 yıl önce

İş kazası

İş yerimde 2 sene önce kaza geçirdim kuyruk sokumu kemiğim kırıldı hala geçmedi tedavisi yok dedi doktorlar gazi üniversitesi hastanesi nde gittim sakın ameliyat olma iltihap kaparsan en az 1 sene yataktan çıkamazsın dedi doktor iş kazası raporlarım var 2 şahidim var SGK ya iş kazası bildirilmiş iş kazası maluliyet ve iş gücü kaybı yüzde kaç onun için hastaneden baktırcam dava açsam kazanır mıyım ve en fazla kaç sene sürer bu dava ?

Geçmiş olsun öncelikle. Konuyla ilgili ofisimizi arayıp danışabilirsiniz.

Cemal perişan
2 yıl önce

İş kazası

Merhabalar ben 4 ay önce iş kazası geçirdim parmaktan ameliyat oldum ve parmatek sakat kalma ihtimali Mersin süreç devam ediyor bu süreçte dava açmadığın için parmağım yer sakat kalırsa sonrasında dava açabilir miyim

On yıllık dava açma süreniz mevcuttur.

İsmail polat
2 yıl önce

Kazası

Merhaba ben 2010 is kazasi gecirdim ama kayitlara is kazasi girilmedi 9 kez amaliyat oldum ama malesef sakat kaldim ve vergi indiriminden emekli oldum is veren cahilligimuzden faydalanip beni kandirdi ne ameliyat parasi nede yol parasi verdi simdi kafam dank etti artik yapilabilesek bisey kaldimi merak icerisindeyim selamlar sevgiler

Ofisimizi arayabilirsiniz

Metin metin
3 yıl önce

Gec süren dava

Merhabalar 2016 iş kazası geçirdim yaklaşık 6 seneye girecem daha hiç bisey sonuçlanmadi mahkeme gec süreceğini zannediyorum mahkeme gec sureceginden kimi mahkemeye verebiliriz acaba öyle bir hakkımız var mı acaba

Geçmiş olsun. SÜREN BİR DAVANIZ VAR. DAVANIZ ILE ILGILI KONULARI, DOSYANIZA HAKIM OLAN AVUKATINIZA DANIŞMANIZI TAVSIYE EDERIM. FARKLI BIR KONU OLURSA OFISIMIZE ARAYABILIRSINIZ.

Musa başal
3 yıl önce

İnşaat kazası

Mrb 2017 inşat kazası gecirdim 2 yerden belim 2 yerden ayagım kırıldı yüzde 30 rabor verildi bundan 2 sene önce avukat tazminat çıkmış gelecek mahkeme buyük ihtimalle biter dedi ve daha da mahkemem devam ediyor yurt dışında kaza gecirdigim için sadece e devleten mahkememi takip edebiliyorum avukatımda sağlıklı bilgi vermiyor sizce avukat değiştirmelimiyim yoksa sürecimi beklemelimiyim tşkler

Geçmiş olsun. Öncelikle avukatınıza güvenmenizi tavsiye ederim. Şüpheleriniz var ise dosya örneğini mail olarak isteyin ya da son duruşma zaptını isteyin.

Şafak esici
3 yıl önce

İş kazası

Merhaba 2016 yılında havalimanında özel bir şirkette iş kazası geçirdim 2021 09 25 tarihinde 6 yıldır sağ el bileğimden kazaya bağlı kemik çürümesinden ameliyat oldum şuan yüzde 60 engelim var maddi manavi tazminat davası açabilirmiyim ne kadar sürer teşekkür ederim

Geçmiş olsun. Tabii ki dava açma hakkınız mevcuttur. Dava açılması halinde gelecek Aktüerya bilir kişisi raporuna göre çıkacak tazminat tutarı belli olacaktır. Dava açmayı düşünürseniz ofisimize arayabilirsiniz. Süreç davaya ve şartlara göre değişmektedir.

Serhat Yılmaz
3 yıl önce

Dava süresi

İş kazası geçirdim ve uzuv kaybı yaşadım halen raporum devam ediyor ancak tazminat davası açtım. Karşı tarafa e tebligat yapıldı ancak cevap vermediler ve süre 15 gün geçti. Bundan sonra nasıl bir yol izlenir

Bu konuları internette değil de avukatınız ile görüşmeniz daha doğru olacaktır.

Ferit çoruk
3 yıl önce

Sigortasiz isci

Sigortasiz çalışıyordum is kazasi gecirdim ama şikayetçi olmadım 10 ay geçti vaatler yapılmadı şimdi napabilirim ayağımda topallama var 1 cm kısalık var rapor falan almadım. Çalıştığım kişinin vergi kaydı yok fakat ona işveren kişinin ve mal sahibinin vergi kayıtları var nasil bir yol izlemeliyom

Geçmiş olsun. Şikayetçi olmamanız tazminat davası açmanız engel değildir. Yardımcı olmamızı isterseniz ofisimizi arayabilirsiniz.

Ömer atıcı
3 yıl önce

İş kazası

Merhaba ben 2014 yılında şeker fabrikasında staj yaparken elektrik çarptı. Ambulans ile hastaneye götürdüler birkaç sonuç aldılar serum taktılar sonra üstünü kapatnaya çalıştılar olayın. Ben çarpmadan dolayı 3 ay gezemedim merdiven dahi çıkamadım göğüs ağrısından daha sonra birçok hastaneye gittim. Şuan bunun için ne yapmam gerekli dava açmam gerekir mi. Çünkü şuan halla o olayın şokunu üzerimden atamıyorum

Geçmiş olsun. Dava açmak sizin takdirinize. Dava açmayı düşünüyor iseniz ofisimizi arayabilirsiniz.

Hakan tay
3 yıl önce

Iş kazası

Merhaba ben iş makinesinin operatörüyüm makineden düştüm geceydi iş yerinde ve ayağım kırıldı platin takıldı dava açsam davayı kazanabilir miyim?

Geçmiş olsun. Açacağınız davanın kazanılıp kayb edileceğini bir avukatla yüz yüze görüşmeniz halinde daha net öğrenebilirsiniz.

Uğur Uluçay
3 yıl önce

İş kazası tazminat

2013 te iş kazası geçirdim yüzde 3 raporum var iş yerimden ayrıldım şu anda mahkeme sürecimiz devam ediyor. 8. Mahkemeye gireceğiz önümüzdeki günlerde acaba ne kadar zamanda sonuçlanır ve ne kadar tazminat alabilirim. Davayı açalı 2 yıl oldu.

Davanızı yürüten avukata hususları sorarseniz daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

Fatih Başıbüyük
3 yıl önce

İş kazası

Mahkemede miktar belli oldu avukatımız icra koydu karşı taraf bi üst mahkemeye giderse çıkmış olan miktarın teminat ücreti ne kadar olur

İcra dairesinin yapacağı icra dosya alacağının tamamı üzerinden teminat yatırılması halinde icra takibi karar kesinleşinceye kadar bekler.

Lütfi isanç
3 yıl önce

İşkazası

Selam ben 2016 da işkazası geçirdim İstanbul'da adli tıp kurumuna gittim %28 rapor geldi şimdi bir üst kurulula gönderdiler nezaman sonuçlanır 5 yıl oldu

Geçmiş olsun. Davaınızın süreci ile ilgili en doğru bilgiyi, davaya bakan avukatınızdan alabilirsiniz.

Ali
3 yıl önce

İş kazası

02.07.2021 iş kazası geçirdim kendi bölümüm olmayan yere gönderdiler çalışmaya makine stop halindeydi o ara makineyi temizlerken makinenin operatörü makineyi çalıştırması ile sol işaret parmağımım 1 boğumdan koptu 2 cm kayıp var mahkemeye versem ne kadr miktar kazanabilirim

Öncelikle geçmiş olsun. Çıkacak olan tazminat miktarını belirleyen bir çok husus var. Bunlarla ilgili bilgi almak isterseniz ofisimize bekleriz.

Ömer ergene
3 yıl önce

İş kazası

Merhaba 2017 temuz da iş kazası geçirdim 3 yıl dir dava sürüyor tazminatim için istinaf gitti istinafı karşı taraf kaybeti heyete girdim heyet raporu yüzde bir geldi boğaz kesik bacakta platin dört tane çivi var bacak bir santim kısa bu normalmi sizce hala

Geçmiş olsun. İş kazaları ile ilgili davalar uzun sürmektedir.

Turgut İlinği
3 yıl önce

Dava

Ben bundan 7 sene önce yani 2014 te inşaattan düştüm yaklaşık bir seneden fazla çalışmadım vücudumda çok sayıda platin var 100/ 39 maluliyet oranım var ve hala devam ediyor acaba daha ne kadar sürer dosya hesaplamadan bile dondu

Geçmiş olsun. İş kazası kaynaklı davalar maalesef zaman almaktadır. Davanızın ne kadar daha süreceğine dosyayı görmeden tahmin etmek mümkün değildir. Bu hususta davaınızı takip eden avukata dönüşmanızı tavsiye ederim. Yardımcı olabileceğimiz her husus için ofisimize arayabilirsiniz.

Bekir õzturk
3 yıl önce

İş kazası

İş kazası geçirdim İl dışından Avukat tuttum ama mahkeme ye gelmiyor lar kendi memleketinde n Avukat mahkeme ye geliyor ben bu Avukat ı arz edebilir miyim saygılar

İyi günler. Vekâlet veren her zaman vekili azil edebilir. Ancak avukatınızla  konuşarak vekâlet ilişkinizi sonlandırmanızı tavsiye ederim.

Sevda duran
3 yıl önce

Ölümlü iş kazası

Eşim 2010 yılında çalıştı yerde kalp krizi geçirdi ve öldü sonra avukatım bize iş kazası maaşı bağlandı ssk dan sonra dava açtık maddi manevi 4 uncu dava yakında şahitler dinlendi bilirkisiye gitti nasıl sonuç alabilirim ve dava ne zaman biter

Ölümlü iş kazaları davaları uzunca zaman almaktadır. Nasıl bir sonuç çıkacağı ile ilgili bilgiyi avukatınız size verecektir. Davanın sonucu ve süreciyle ilgili dosyanız incelenmeden bir tahminde bulunmak zordur. O yüzden davayı takip eden avukatınızdan bilgi almanız en doğrusu olacaktır.

Gökhan Şengün
3 yıl önce

İş kazası

2016 iş kazası geçirdim sağ ayak bilegim kırıldı platin takıldı sol ayak bilegim ezildi yüzde 20 iş gücü kaybim var kontrolsüz sürekli iş goromezlik ödeneği alıyorum halen aynı fabrikada çalışıyorum maddi manevi tazminat davası acabilirmiyim sonuç ne olur fabrikada daha rahat pozisyonda çalışmak istedim oyaladilar beni ağır sanayide çalışıyorum

Öncelikle geçmiş olsun. Tabii ki dava açma hakkınız mevcut. Ofisimizi ararsanız size yardımcı olmaya çalışırız.

Murat Aydınalp
3 yıl önce

İş kazası

Merhabalar ben 2017 Eylül ayında bir iş kazası geçirdim 2018 Mart ayında dava açtım fakat hala sonuçlanmadı lakin enson gitmiş olduğum adlî tıp kurumunda almış olduğum rapor % 8.2 olarak sonuçlandı 2021 Nisan ayında mahkeme tarafına sunuldu yapılan duruşmada 2021 Mayıs ayına tekrar gün verildi ne gibi bir sonuç gelebilir acaba olumlu olurmu vereceğiniz cevap için şimdiden çok teşekkür ederim

Geçmiş olsun. Gelen adli tıp kurumu raporu'na itiraz gelmezse dosyanız şayet tanık dinle timleri de bittiyse Aktüerya bilirkişisine gidecektir. Konuya ilişkin en doğru bilgiyi yine avukatımız verecektir. İş kazası davaları uzun süren davalardandır.

Abdullah yağlı
3 yıl önce

İş kazası

İl kazasını 2010 Nisa’n 29da oldu maddi ve manevi tazminatı 2015 de açsın hala devam ediyo ne zaman sonuçlanır ve kazanırsam kaza tarihimi geçerli dava aldığım tarihçi geçerli yüzde elli dokuz engelim var kazada

Geçmiş olsun. İş kazası davaları zaman alan davalardandır. Davayı kazanmanız halinde tazminat tutarınız kaza tarihinden itibaren faizi ile hesaplanacaktır.

Mutlu Atıcı
3 yıl önce

İş kazası

İyi günler. Babam 2008 de merdiven altında kalıp öldü. Biz davayi acali 12 yıl oldu icraya gitti fakat icra bozulup yeniden görülmeye başlandı. Bunun bir an önce sonuçlanması için ne yapabilirim yardim edebilir misiniz ?

Öncelikle başınız sağ olsun. Konunun daha detaylı anlaşılabilmesi için ofisimizi ararsanız yardımcı olmaya çalışırız .iyi günler.

Sameterdogan
3 yıl önce

İş kazası

1 yıl önce işkazasında sol el serce parmagımı ikincibogumdan koptu şikayeci oldum ne dava görüldü nede arayan soran oldu

Öncelikle geçmiş olsun, şikayetçi olduğunuz ceza dosyası ile ilgili olarak savcılıktan bilgi alabilirsiniz. Eğer açmış olduğunuz tazminat davası yok ise ceza davası neticesini bekleyip açmanızı tavsiye ederim. Ayrıca e-Devlet uygulamasından davaları bölümünden ceza davası sekmesini seçerek ceza davası açılıp açılmadığını öğrenebilirsiniz. İyi çalışmalar.

Ugur yildirim
3 yıl önce

Is kazasi kecigeçirdim haziranda hemen dava açdım madi manevi püis kemiği ve kalça kırıldı 37 yaşındayım 1. davam oldu 9 ay oldu daha uzun sürer mi.

Is kaza

Geçmiş olsun. İş kazası davaları yaklaşık üç ila dört yıl süre bilmektedir. Bu durum her somut olaya göre farklılık göstermektedir. Avukatınızdan davaınızın gidişatı ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Ali yıldız
3 yıl önce

İş kazası

İş kazası davası açılalı 4 yıl oldu beşinci yılına girdi ve sonuç yok herhangi aksi bir durum yok maluliyet tespit oranların da şaşma yok kusurlarda iyi 73.3 engelli kaldım solkol uzuv kaybı sonuçlanıyor birtürlü karşı taraf herşeye ihtizar edip sürekli uzatıyor

Dosyanın detaylı şekilde incelenip ona göre bir yorum yapılması daha doğru olacaktır. Tekrardan geçmiş olsun, umarım davanız kısa sürede sonuçlanır.

İlker gündoğdu
3 yıl önce

İs kazasi cisim kaybetme

2016 dan buyana kadar iş kazasi mahkemem var ve hala sürüyo sol gözümü kaybettim .. mağdurum avukatim var ama .. sonucta 5 yil surmus ve halada surmeye devam ediyor .. insan ister istemez şupheye kapiliyor tesekkurler

Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Bu davalarda beş yıl gayet makul bir süre. Davalarınızı kendinizle duruşmalara katılarak takip edebilirsiniz. Eminim ki avukatınız elinden geleni yapıyordur. Sonuçta avukatınız davayı sonlandırdığında ücrete hak kazanacak. İyi günler dilerim.

Medet yılmaz
4 yıl önce

İş kazası

İş kazası yaptım 2 yıldır halen sürüyor ne zaman sonuçlanır ne kadar sürüyor bilgi alabilirmiyim ve sonu olumlu olurmu

Merhabalar. Her somut olay birbirinden bağımsız olup dosya incelenmesi yapılmadan bir şey söylemek yanlış olur. Avukatınızın bilgi ve tecrübesine güvenip ondan davanız ile ilgili bilgi almanız daha doğru olur. Maalesef bu tür davalar zaman alan davalardır. Umarım sonuç sizin için hayırlı olur. İyi günler dilerim.

Osman ocak
4 yıl önce

İş kazası

İyi günler bir fabrikada iş kazası geçirdim ve tazminat davası açtım ve 6 senedir mahkeme sürüyor bu şüreç normalmidir

Maalesef Türk hukuk sistemimize göre iş kazalarından doğan tazminat davalarında bu süreç olağan bir süreçtir. Yine de davaınızı avukatınız aracılığıyla yakından takip etmeniz, duruşmalarımıza katılmanızı ve avukatınıza yardımcı olmanızı tavsiye ederim. Tekrardan geçmiş olsun.

Taner Bingöl
4 yıl önce

İnşşat kazası

2016 kaza yaptıp iki ayağım bide belim kırıldı şuaanda çalışamıyorum 2017 dava açtım ama hala bir yere varamadım daha sonuçlanmıyor ne kadar surer

MERHABALAR TANER BEY. ÖNCELIKLE IŞ KAZALARI UZUN SÜREN DAVALARDANDIR. İŞ KAZASININ TESPITI, MALULIYET TESPITI, KUSURU TESPITI ,KEŞIF VESAIR BUNLAR ZAMAN ALMAKTADIR. Maalesef hukuk düzenimizin süreci kısaltmaya yönelik bir çalışması olmadığından dolayı İŞ KAZALARINDAN DOLAYI AÇILAN TAZMINAT DAVALARI YAKLAŞIK ÜÇ ILA BEŞ YIL ARASINDA SÜRMEKTEDIR. ANCAK HER AÇILAN DAVA BIRBIRINDEN BAĞIMSIZ OLUP SONUÇLANMASI AÇISINDAN FARKLI SÜRELERE TABİDİR. Şahsınıza tekrardan geçmiş olsun diliyorum .yardımcı olabileceğimiz herhangi bir husus olursa ofisimize telefonla ulaşabilirsiniz iyi günler. 

Yorum Yap

Güvenlik Kodu